29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

“Svetionik” predao Gradskoj upravi i Savjetu za mlade preporuke za unaprjeđenje mentalnog zdravlja mladih

Udruženje “Svetionik” je poslednjeg dana oktobra tekuće godine predalo Savetu za mlade i Gradskom vijeću Novog Pazara set od 11 preporuka za unaprjeđenje mentalnog zdravlja mladih u Sandžaku. Cilj je da se pomenute preporuke uvrste u Akcioni plan i Strategiju za mlade Grada Novog Pazara.

Kako je predočeno, istraživanje, koje je rezultiralo preporukama, urađeno je na osnovu informacija dobijenih tokom obuka vezanih za mentalno zdravlje i lični razvoj sa 180 mladih iz Sandžaka, a na osnovu 25 odradjenih susreta sa metodama individualnog psihološkog savetovanja.

“Metodologija istraživanja je zasnovana na opisnim podacima dobijenim posmatranjem mladih u toku obuka, diskusija i informacija dobijenih sa individualnih psiholoških savetovanja”, navode iz Svetionika.

U saopštenju se dodaje da je istraživanje urađeno u periodu od aprila do jula 2022. godine, a u okviru projekta ,,Podrška ličnom razvoju mladih nakon pandemije“.

Ovaj projekat, podsjećaju, realizuje udruženje Svetionik u okviru ACT Projekta, uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), koji sprovode HELVETAS Swiss Intercooperation i Udruženje građana za demokratiju i građansko obrazovanje (Građanske inicijative), zaključuje se u saopštenju Svetionika.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: