29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Atletičarima Novog Pazara šest zlatnih medalja na Prvenstvu Srbije u krosu

Na Prvenstvu Srbije u krosu održanom u Novom Sadu atletičari Novog Pazara osvojili su ukupno 9 medalja, od čega šest zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju.

Elzan Bibić je bio ubjedljiv u trci seniora na 10.000 metara osvojivši zlatnu medalju, dok je kod starijih juniorki na 4.000 metara Mejra Mehmedović bila najbolja i okitila se najsjajnim odličjem.

U kategoriji mladjih juniora na 6.000 metara prvi na cilj je stigao je Kabir Ziljkić, a kod djevojčica u ovoj disciplini pobjedu je izvojevala Saima Murić.

Aldin Ćatović je kod starijih pionira do zlatne medalje došao na 2.000 metara, dok je kod mladjih juniora na 1.500 metara najbolji bio Kaid Koca.

Do srebrnh medalja iz Atletskog kluba Novi Pazar na ovom takmičenju došli su stariji junior Nikola Mijailović u trci na 6.000 metara i Medina Mekić u trci na 400 metara, dok je u istoj disciplini bronza pripala Aiši Zukorlić.

Prvenstvo Srbije u krosu je održano u organizaciji AK “Borac” sa Klise i pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza, a učestvovalo je više od 700 takmičara iz 33 domaća kluba.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: