Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Na snazi zabrana svih javnih okupljanja

Gradaki štab za vanredne situacije Novog Pazara je, u skladu sa mjerama Vlade Srbije, donio odluku o zatvaranju svih restorana, ugostiteljskih objekata i tržnih centara. Ova odluka stupa na snagu večeras u 20 sati, a većina kafića i ugostiteljskih objekata u centru Novog Pazara ne radi danas od podnevnoh satu.

Načelnik gradske uprave Džemil Divanefendić je rekao da inspekcijske službe kontrolišu i primenu mera Vlade koje se tiču okupljanja više od pet ljudi na jednom mjestu o do zatvaranja lokala, inspekcija će kontrolisati primjenu propisa da udaljenost između lica mora biti dva metra.

Divanefendić je istakao da su inspekcijski službenici do sada izricali opomene, ali da će, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, biti kažnjeni svi oni prekrše propisana pravila.

Na Štabu je saopšteno da je prethodnog dana evidentirano masovno okupljanje građana na sportskim terenima i igralištima, pa je usvojena odluka o njihovom zatvaranju.

“Ne sme biti okupljanja. U svrhu kontrole stanja, na terenu će delovati uposlenici Sportsko – sajamske ustanove “Pendik”, i “Direkcije za izgradnju gradskog građevinskog zemljišta”.Radnici “Direkcije” demontiraće, po nalogu Gradskog štaba sva dečja igrališta i zatvoriti ih, kao i sportske terene i teretane na otvorenom, “, rekao je načelnik gradske uprave Novog Pazara.

Rukovodilac Odeljenja za stambeno – komunalne poslove GU izvestio je Štab da su svi upravnici stambenih zgrada na teritoriji Novog Pazara kontaktirani i date su um instrukcije u vezi dezinfekcije zajedničkih prostorija u zgradama.
Divanefendić je podsetio na važnost primene mere Vlade kojom se u izuzetnim situacijama i po propisanim kriterijumima omogućava ograničen izlazak lica starijih od 65 godina, iz njihovih domova.

Marketi u kojima Novopazarci stariji od 65 godina, nedeljom mogu pazariti namirnice u vremenu od 4 do 7 ujutru su:
“Maxi” prodavnica u ulici Rifata Burdzevića, “Idea” u ulici Njegoševoj i dva objekta trgovinskog lanca “Aman”, jedan u ulici Avnoja i drugi u Čerkez mahali.

– Od ponedjeljka ambulanta Medicine rada u funkciji pacijenata sa respiratornim infekcijama

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru dr Ervin Ćorović je rekao da od ponedjeljka u punom kapacitetu sa radom kreće ambulanta Medicine rada”.

“Reč je o izdvojenoj ambulanti za pacijente sa temperaturnim stanjima i respiratornim infekcijama i svim stanjima sličnim gripu”, kazao je direktor Ćorović.
U vremenu od 7 do 18 časova, u ambulantu se mogu javiti svi koji imaju navedene tegobe, bez obzira da li im je zdravstvena knjižica overena ili ne i bez obzira na izabranog lekara”, kazao je Ćorović tokom zasjedama Štaba za vanredne situvije.

On je uputio molbu pacijentima sa simptomima gripa da ne idu u Dom zdravlja i službu Hitne pomoći, već da dođu u ambulantu Medicine rada.

U Novom Pazaru, do danas, nema zvaničnih potvrda da je neko zaražen koronavirusom.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: