26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Srbija

Osmacima priprema završnog ispita omogućena uz portal e-Vežbaonica

Kako bi provjerili svoja znanja i mogli da vježbaju i pripremaju završni ispit za učenike osmog razreda u Srbiji pokrenut je portal “eVežbaonica”.

“Ovaj portal će vam pomoći da vježbate i provjeravate svoje znanje, dok se pripremate za završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Zadaci iz sedam predmeta (srpski jezik / maternji jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija i historija), koje ćete rješavati, raspoređeni su prema težini na tri nivoa – osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda”, navodi se na uvodu ove intrenet platfore.

Portal za pripremu osmaka za završni ispit je dostupan na adresi: https://evezbaonica.zvkov.gov.rs/.

Portal je prilagođen i za učenike koji nastavu pohađaju na albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom ili hrvatskom jeziku.

Portal su kreirali i učenicima stavili na raspolaganje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, u saradnji sa E-upravom i stručnjacima sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: