Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak Srbija

SDA Sandžaka: Zašto se stvara atmosferu rata u Sandžaka?

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka javno je danas uputila pitanje nadležnima “zbog čega već sedam dana nema odgovora zašto su srpske oružane snage u večernjim satima, iskakanjem iz helikoptera, izvršile vazdušni desant na Novi Pazar”.

Podsjećajući da su se na opšte iznenađenje svih građana na nebu iznad Novog Pazara pojavili helikopteri iz kojih su sa punom ratnom opremom i naoružanjem iskakali pripadnici specijalnih jedinica srpske vojske spremni za borbena dejstva, oni navode da javnost u Sandžaku nije upoznata ko je organizator ove vojne vježbe pod nazivom „Vazdušni desant na Novi Pazar“.

“O ovoj vježbi nisu zvaničnim dopisom niti putem medija obavješteni ni organi lokalne samouprave, a ni građani Novog Pazara”, ističu u saopštenju.

Kako dodaju, nakon genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, neriješenih masovnih otmica i ubistava Bošnjaka Sandžaka od strane srpskih oružanih snaga i genocidnih prijetnji srpske policije iz Priboja sve ovo, ocjenjuju, predstavlja kontinuitet u institucionalnom zastrašivanju i prijetnji Bošnjacima Sandžaka.

Ova stranka je javno zapitala predsjednika Srbije “sa kojim ciljem državni organi u Sandžaku stvaraju atmosferu rata”.

“Pozivamo predsjednika Srbije da obustavi sve vojne vježbe i druge vrste demonstracija oružane sile u Sandžaku i time prekine dalje stvaranje ratne atmosfere i zastrašivanje građana Sandžaka”, apeluju iz SDA Sandžaka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: