30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Turska Zdravlje

U Turskoj prodaja maski strogo zabranjena

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je saopštio da je u Turskoj zabranjena prodaja maski i da će kao država svim građanima pružiti besplatne maske.

“Naša uprava je započela, mi ćemo nastaviti i dalje dijeliti besplatne maske svim građanima koji zatraže putem e-uprave i PTT-a. Evo, napominjem jasno prodaja maski za novac je strogo zabranjena. Maske date na pijacama takođe su besplatne. Imamo dovoljno maski i proizvodnih kapaciteta za sve naše građane do završetka epidemije. Kao država, odlučni smo u pružanju besplatnih maski svim našim građanima”, poručio je Erdogan u obraćanju nakon susreta sa članovima svog kabineta u Ankari.

Predstavljajući mjere koje je Turska poduzela za borbu protiv bolesti Covid-19, Erdogan je danas rekao da je u svrhu prevencije, preduzeto niz mjera u oblasti ekonomije i sigurnosti. U 30 gradova s ​​određenim iznimkama zaustavljen ulaz i izlaz vozila. Ograničenje policijskog sata u Turskoj su proširena na starije od 65 godina, kao i djecu i mlade do 20 godina.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: