29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Brišići letovi ratnih aviona u policijskom satu iznad Novog Pazara

98. vazduhoplovna brigada (Lađevci, kod Kraljeva). Foto: Vojska Srbije

Srbijansko Ministarstvo odbrane jošnije zvanično saopštilo iz koji razloga ratni avioni Vojske Srbije već dva dana za redom, u nekoliko navrata, u niskom i brišućem letu nadleću gradskog područje Novog Pazara.

98. vazduhoplovna brigada (Lađevci, kod Kraljeva). Foto: Vojska Srbije

Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane nisu na svom sajtu niti putem medija prethodno najavili da će vojni avioni nadletati Novi Pazar, što je inače praksa kada se to čini prilokom vojnih vježbi ili trenažnih letova iznad gradskih područja.

Pored negodovanja i brojnih komentara i kritika na društvenim mrežama pitanje “što vojni avioni u vrijeme policijskog časa nadlijeću brišućim letom iznad Pazara, postavio je i narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović.

“Ili će politikanti i za to imat’ opravdanje”, istakao je Imamović u objavi na svom fb profilu.

Kod građana Novog Pazara nizak let aviona Vojske Srbije, uz stvaranje buke, se doživljava kao poruku zastrašivanja i asocira na ratne devedesete godine kada se to često dešavalo.

“Šta li glume ovi lješevi sa ovim avionima, vraćaju me u detinjstvo kada su mi nadletali na 10 metara iznad glave”, stoji u jednom od brojnih stausa.

“Avioni? Bilo bi prikladno da nam objasnite o čemu se radi”

“Avionima se ne ubija, plaši tera korona. Ukoliko se zaprašuje grad fino bi bilo da se to najavi i da 130 hiljda stanovnika to zna. Fino bi bilo da znamo s čime zaprašujete ukolko zaprašujete. Ovo samo vodi uznemiravanju nas ta stanovnika, 21. je vijek ljudi”.

“Jel ovi avioni lete po celoj Srbiji za vreme vanrednog stanja ili je nevidljiv neprijatelj (Covid 19) postao vodljiv. pa je borba počela, pa bilo lepo da nas obavestite…”,

“Kako sm avion tokom policijskog časa da leti tako nisko”,

“Samo da se neotkači neka raketa, nenamerno. Eto, ipak stari su to avioni”,

“Ovo nebeše baš prijatno, avioni lete visoko”,

“Birali ste pa neka ih spuste malo niže, pošto slabo čujete”, su nizu komentara Novopazaraca na društvenim mrežama

Vojska Srbije je ranije objavila da se 6. aprila izvodi obuka na helikopterima Mi-35 realizuje na aerodromu „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva i vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“. Cilj je, kako je navedeno, provjera posada za realizaciju borbenih zadataka u svim uslovima i unapređenje obučenosti za široki spektar zadataka, ali nije saopšteno zbog čega, u nekoliko navrata ratni avionu nadleću Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: