28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

Rasim Ljajić proglasio pobjedu u Novom Pazaru

Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) i predsjednik Socijaldemokrtatske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić proglasio je sinoć apsolutnu pobjedu te politčke opcije na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Obraćajući okupljenim pristalicama, tokom slavlja ispred prostorija SDP-a, Ljajić je rekao da je to “najveća pobjeda u histroriji stranke” u Novom Pazaru, te da će svakome pružiti ruku i da je svako dobrodošao da zajednički rade za Novi Pazar.

“Ovo je najčistija pobjeda koju je iko ikada ostvario ovdje u Pazaru. Ni jednu jedinu ružni riječ prema bilo kome nismo rekli. Ni jednu plakatu nikome iscijepali nismo, nikome ništa. Znali smo da smo najbolji, da o nama govore naši rezultati i znali smo da imamo najbolje ljude, najbolje članove, simpatizere. Ovo je naša, pazaraska, haspazarska pobjeda i znajte da ćemo se odužiti svakom ko nam je dao glas”, rekao je Ljajić ispre okupljenih pristalica.

On je podvukao da, kako je kazao, kao što se nikada u porazima nije ponizila neće previše ponositi u pobjedama ali i da će svakome da pružio ruku ko voli Pazar i kom je Pazar na prvom mjestu.

“Svako ko voli Pazar, dobrodošao je da radimo zajedno za Pazar. Hoćemo da (Novi) Pazar bude mali Istanbul na Balkanu i biće”, poručio je on je zamolio za društveni mir, stabilnost i međukomšijske odnose i odnosi među ljudima su, kako je ukazao, najvažnija stvar za koju će da rade i ulažu.

On je naglasio i zamolio aktiviste svoje stranke da nema svađe, nema podjela i mžnje i saopštio da samo u naselju Mur i još jednom mjestu njegova list nije ostvarila pobjedu.

Nikada to nismo propagirali nećemo ni sada. Da bi sve ovo ostvarili potreban nam je mir. Nema problema što je neko u jednoj, a neko u drugoj stranci. Pružite ruku svakome, ovo je velika stranka. Krenuli smo nekada s jedan posto došli smo do pedeset posto. Zato što smo bili široke ruke, široka srca, zato što kod nas ima mjesta za svaog ko voli ovaj grad

Ljajić je poručio da će već od danas nastaviti s radom, da njegova sranka mijenja Pazar i da se bori da FK Novi Pazar uđe u Super ligu.

Osnivač SDP-a Rasim Ljajić se zahvalio za, kako je rekao, najveću i najslađu pobjedu.

Sandžačka demokratska partija (SDP) već punih 12 godina u kontinutetu čini vlast u Novom Pazaru. Na jučerašnjim lokalnim izborima, kao i 2016. godine nsastupila je sa listom “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.

Prema prvi nezvaničnim rezultatima lista “Za evropski Novi Pazar” će moći samostalno da formira većinu u Skupštini Novog Pazara. Na drugom mjestu po broju osvojenih glasova je lista “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo”, zatim “SDA Sandžaka- dr. Sulejman Ugljanin i “Aleksandar Vučić- Za našu decu”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: