28 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Regija Srbija

Novi šef Misije OEBS-a u Srbiji norveški diplomata Jan Bratu

Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji. (Foto:OSCE/Yllka Fetahaj)

Norveški karijerni diplomata, ambasador Jan Bratu, preuzeo je dužnost šefa Misije OEBS-a u Srbiji, 1. januara 2021. godine, saopšteno je iz te međunarodne organizacije.

„OEBS ima mnogo da ponudi Srbiji u smislu pomoći, savjeta i stručnosti. Radujem se radu u saradnji sa Vladom, civilnim društvom, medijima i ostalim zainteresovanim stranama na sprovođenju sveobuhvatnog mandata Misije koji podržava demokratske vrijednosti i ljudska prava i druge ciljeve OEBS-a,“ istakao je ambasador Bratu.

Kako se navodi iz Misije OOEB-a u Srbiji ambasador Bratu sa sobom donosi veliko znanje o regionu zapadnog Balkana, budući da u Beograd dolazi iz Prištine, gdje je bio šef Misije OEBS-a na Kosovu od 2016. do 2020. godine. Prije toga, bio je ambasador Norveške na Kosovu i u Albaniji i ambasador u Bosni i Hercegovini.

Ranije je bio zamjenik generalnog direktora i šef Odjeljenja za pitanja zapadnog Balkana od 2000. do 2006. godine, gdje je bio odgovoran za politiku Vlade Norveške u oblasti zapadnog Balkana i za koordiniranje aktivnosti ambasada u region i njihove programe pomoći.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: