29 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Bošnjačka stranka (BS): Nova vlast revanšistička, tjera Bošnjake iz institucija

Bošnjačka stranka (BS) osuđuje revanšističku politiku nove Vlade usmjerenu prema političkim neistomišljenicima, kao i prema Bošnjacima i pripadnicima drugih manjinskih naroda, kojoj svjedočimo posljednjih dana, saopšteno je iz političke organizacije koja okuplja Bošnjake u Crnoj Gori.

“Upozoravamo novu izvršnu vlast da će politikom revanšizma i tjeranja Bošnjaka iz institucija sistema produbiti podjele u društvu. Pozivamo međunarodne organizacije, ambasade, nevladin sektor, ostale subjekte i sve građane Crne Gore da podignu glas i da daju doprinos u pokušaju očuvanja Crne Gore kao građanske i multietničke države”, navodi se u saopštenju BS-e.

Kako se ocjenjuje “pravci djelovanja apostolske Vlade jasni su od dana njenog formiranja, kada je Bošnjacima u Crnoj Gori upućena nedvosmislena poruka da će biti tretirani kao građani drugog reda, što se potvrđuje iz dana u dan”.

Iz Bošnjačke stranke ističu i da je najnoviji drastičan primjer kršenja ljudskih i manjinskih prava jeste jasna politička namjera izdvajanja pripadnika manjinskih naroda kao “mete” za odstrijel.

“Tako je Vlada na jučerašnjoj sjednici zatražila hitnu sjednicu Skupštine akcionara „Održavanje željezničkih voznih sredstava“ AD Podgorica, sa zahtjevom o razrješenju Adnana Muhovića, člana Odbora direktora ovog društva”, ukazano je iz Bošnjačke stranke (BS).

Povezane vijesti

%d bloggers like this: