28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Opština Tutin 2021. godine sufinansira osam medijskih projekata

Opštinsko vijeće Opštine Tutin je za osam predlagača medijskih projekata donijelo Rješenje o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, a u skladu sa sprovedenim javnim pozivom i na osnovu predloga Komisije od 04. marta 2021. godine, objavljeno je danas na zvaničnoj interent stranici Opštine Tutin.

Za Udruženje građana „Vidernjak“ iz Tutina za projekat “Priče tutinske dijaspore” izdvojeno je 600.000 dinara, za Beta Press. D.o.o. za poslovnu jednicu Radio Sto Plus iz Novog Pazara i projekat “Unapređenje informisanja građana Tutina – radijska produkcija”, opredjeljeno je 250.000 dinara, a za tutinsko Udruženje građana „Arsa“ i projekat “Kultura u fokusu” 800.000

Za projekat Kulturnog centra Zambak iz Novog Pazara i projekat pod nazivom “Snews, na strani-ci istine” planirano je 1.200.000, za A1 NET, takođe iz Novog Pazara, i projekat “Aktivni mladi – podsticanje boljeg uključivanja mladih”, 250.000 dinara.

Najviše novca, kako se vidi iz rješenja, 6.350.000 dinara je planirano za Radio televizija Novi Pazar koja je predala projekat “Informisanje građana Opštine Tutin.

Lokal medija plan za Televizijski serijal o poljoprivrednim resursima i potencijalima za razvoj seoskog turizma: Oranice bez granice dobiće 250.000,00, a udruženje građana „Takt.info“, takođe iz Novog Pazara, za projekat “Ovo je Sandžak” tokom 2021. godine sufinansiraće se sa 300.000 dinara.

Komisija je razmatrala 19 prijava na konkursu i za svaku prijavu je za prihvaćene i odbijene projekte uz rješenj obajvljeno i obrazloženej Komisije.

“Razmatrajući utvrđeno činjenično stanje i Prijedlog komisije sa obrazloženjem, a imajući u vidu ograničena budžetska sredstva, ista su raspoređena za najkvalitetnije medijske projekte”, navedeno je u zaključku Rješenja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: