29 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Krivokapić smjenjuje Leposavića zbog izjava o Srebrenici, Bošnjačka stranka pozdravlja odluku

Nakon izjave crnogorskog ministra ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića o navodnoj “upitnosti genocida” u Srebrenici, premijer Krivokapić je danas u vanrednom obraćanju javnosti saopštio da je pokrenuo njegov opoziv.

Premijer je rekao da će već danas proslediti skupštini zahtjev o razrešenju člana vlade i misli da je obaveza skupštine da uvaži stav premijera.

Odmah nakon najave premijera o smjeni Leposavića, oglasila se i Bošnjačka stranka (BS) i pozdravila ovakvu odluku Krivokapića.

„Raduje nas da je premijer Krivokapić uvidio da pojednici koji nisu spremni da priznaju da se u Srebrenici desio genocid, ne mogu biti na odgovornim pozicijima u državi. Vjerujemo da je ovo otklon od politike negiranja genocida”, navode iz BS-a.

Inicijativa o smjeni Leposavića koju su pokrenule Bošnjačka stranka i druge političke partije i organizacije naišla je na ogroman odziv građana Crne Gore, što je pokazatelj ispravne politike koju vodi BS, podsjećaju iz Bošnjačke stranke.

“Ovakva odluka sigurno je donešena i pod pritiskom međunarodne zajednice, koja je nedvosmisleno i jasno poručila Vladi Crne Gore i svim njenim ministrima, da se u Srebrenici desio genocid”, kaže se u saopštenju i dodaje da je Bošnjačka stranka uvijek zagovarala politiku pomirenja, dijaloga i kompromisa, te da nema evropskog puta Crne Gore bez suočavanja s prošlošću.

“Jasno smo poručili da je za nas Srebrenica crvena linija. Uvijek ćemo biti na strani istine, pravde i jednakosti, sa posebnim pijetetom prema žrtvama iz prošlosti”, zaključili su na kraju svog obraćanja javnosti.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: