29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Preminula tri covid pacijenta, 27 hospitalizovano

U novopazarskoj bolnici prethodnog dana su 3 osobe izgubile život od posljedica bolesti izazvane koronavirusom, a zabilježen je veći prijem pacijenata u odnosu na prethodne dane. Povećava se i broj inficiranih.

Prema zvaničnim podacima  za 19. april 2021. je bilo novih 27 prijema (Novi Pazar 18, Raška 4, Sjenica 2, Tutin 3) i 12 otpusta.

Na respiratorima i na high-flow je bilo po 3 pacijenata, transportovanih nije bilo.

Od tri preminule osobe jučer, iz Novog Pazara i Raške po jedna, te jedan pacijent iz Beograda.

 

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 159 ( 54 prvih i 105 kontrolnih pregleda).

U Domu zdravlja urađeno je 103 laboratorijskih analiza, 71 RTG, 54 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 9 pozitivno, kao i 65 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenje OB Novi Pazar bio je 33, Grudnom odjeljenju 32, ORL 10, Respiratornoj jedinici 3, te u Privremenoj bolnici, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 55 bolničkih pacijenata.

Zavid za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJZNP) je i prethodnog dana registrovao povećanje broa inficiranih. U Novom Pazaru je bilo 54, a u Tutinu dva slučaja zaraze.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 133 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: