30 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Tutin

Sandžački derbi pripao Jošanici

U sandžačkom derbiju, a u okviru Srpske lige Zapad, fudbaleri novopazarske Jošanice savladali su danas u Novopazarskoj banji veoma dobru ekipu Tutina sa 2:1 (0:1).

Odavno jedna utakmica nije pobudila toliko interesovanja u javnosti kao ova današnja, a malo i neočekivano je bila na visokom nivou, sa puno lepršave igre, preokreta i lijepih poteza na obe strane.

Popularne “tutinske vidre” su bolje otvorile ovaj meč, pa su već u prvom minutu došli do prednosti preko najboljeg igrača u ovoj polusezoni, Admira Kecapa, koji se u maniru vrsnog strijelca najbolje snašao pred golom domaćina i savladao Čuljkovića.

Prvo poluvrijeme je obilovalo šansama pred oba gola, ali se na odmor otišlo sa prednošcu tutinske ekipe.

U drugom poluvremenu potpuno druga slika na terenu. Trener domaćih je postavio ofanzivniju taktiku, koja je urodila plodom već početkom drugog dijela, u 49. minutu kada je nakon opravdano dosuđenog penala precizan bio Župić, te anulirao prednost gostiju.

U nastavku igre još agilnije napadaju Pazarci i prave šanse pred golom Bažalca, te je poslije jedne od njih centarfor Plojović postigao gol i preokrenuo rezultat u 54. minitu na 2:1 za domaće, a Jošanici donio tri vrijedna boda u grčevitoj borbi za opstanak.

Tutin je nakon pet pobjeda i upisanih 40 bodova doživio poraz koji im može u nastavku poremetiti srpskoligaške planove, dok je Jošanica ovom pobjedom došla do 37 boda i povećala svoje šanse da i naredne sezone bude član trećeligaškog društva.

Foto:društvene mreže

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: