29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Bez preminulih, prijema, transporta i pacijenata na respiratoru

Broj hospitalizovanih i oboljelih u Novom Pazaru smanjivao se i tokom vikenda. Šsti dan za redom nij bilo covid pacijenata koji su izgubili život u bolnici, a zvanični podaci pokazuju da, nakon dužeg perioda, juče nije bilo pozitvnih nakon brzog testa. Za tri dana u Novom Pazaru je registrovano pet, a u Tutinu jedna inficirana osoba.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 13.6. 2021. nije bilo novih prijema, preminulih, transporta i pacjenata na respiratoru.

Kako je navedeno u izvještaju jedan pacijent je otpušten sa bolničkog liječenja, a jedna je na high-flow.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 41 (14 prvih i 27 kontrolnih pregleda)
U Domu zdravlja urađeno je 16, 15 RTG, 9 brzih antigenskih testova iz brisa nosa od čega nije bilo pozitivnih, kao i 12 PCR testova.

U Opštoj bolnici Novi Pazar na Infektivnom odjeljenju je 11,a u Respiratornoj jedinica 2 pacijenta.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je danas objavio da je u prethodna tri dana u Novom Pazaru bilo pet, a u Tutinu jedna inficirana osoba.

“Na dan 14.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.607 od tog broja, broj inficiranih je 6.770: Novi Pazar 5.952 lica Tutin 458 i Raška 145 lica”, navodi se na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 173 osobe.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: