28 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora

Đukanović I Abazović 11. jula u Srebrenici

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović će 11. jula prisustvovati obilježavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici, a ove godine će i potpredsjednik Vlade ove zemlje Dritan Abazović odati počast nevino nastradalim bošnjačkim civilima.

Kako prenosi Tanjug, Đukanovićev dolazak u Srebrenicu 11. jula biće u čast odavanja počasti stradalima u genocidu, te da druge zvanične obaveze, kako navode, tog dana neće imati.

Pored njega, od zvaničnika Crne Gore na komemoraciji će se pojaviti prvi potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar inostranih poslova Đordje Radulović, prenose crnogorski mediji.

Abazović će tokom boravka u BiH održati i sastanke sa bošnjačkim i hrvatskim članovima Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Podsjetimo, ove godine se obilježava 26. godina od stravičnog zločina koji je Vojska Republike Srpske izvršila nad nedužnim bošnjačkim civilima na čelu sa svojim generalom Ratkom Mladićem, koji je doživotno osudjen pred Haškim tribunalom za počinjeno djelo genocida.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: