29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Parametri korone na minimumu

Prethodnog dana svi parametri pandemije koronavirusa u Novom Pazaru bili su na nuli. Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJNP) je od 15. jula do danas registrovao jedan novi slučaj zaraze.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP ‪18. 7. 2021‬. nije bilo novih prijema, otpusta, transportovanih, pacijenata na respiratorima, na high-flow i preminulih.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bio 20 ( 13 prvih i 7 kontrolnih pregleda)

U Domu zdravlja urađeno je 13 laboratorijskih analiza, 5 RTG snimaka, 6 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega nije bilo pozitivnih, kao i 10 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenju OB Novi Pazar su bila dva kovid pacijenta na bolničkom liječenju.

Od 55 testiranih u prethodna četiri dana samo je jedan sluačj zaraze u Novom Pazaru, dok u Tutinu već duži period nije registrovana ni jedna novozaražena osoba.

“Na dan 19.07.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 40.656 od tog broja, broj inficiranih je 6.810: Novi Pazar 5.990 i Tutin 459 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 177 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: