29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Kultura Muzika Novi Pazar

Muzički festival “Stari grad” krajem avgusta

Tradicionalni muzički festival “Stari grad” održaće se ove godine po 17. put u Novom Pazaru, saopštili su osnivači festivala iz Mass Entertainment Group.

Ovaj muzički spektakl biće dvodnevnog karaktera i organizovaće se 28. i 29. avgusta, a prema dosadašnjim najavama, neće biti takmičarskog dijela.

Kako navode organizatori, publika će prve večeri festivala imati priliku da uživa uz muzičke taktove Aleksandre Radović, koja se novopazarskoj publici već predstavila 2016. godine nastupom na sceni ljetnje bašte Kulturnog centra.

Drugog dana će se na bini, po prvi put u Novom Pazaru, predstaviti grupa “Rok ko fol”, koja na originalan način izvodi melodije koje su privukle širok spektar publike, te na sebi svojstven način uklapaju u hard rock folk, sviraju ex ju pop rock, sevdah i balkanski folk.

Iste večeri, 29. avgusta, svoj nastup imaće i idol novih generacija, mladi Bjelopoljac Isak Šabanović, koji je zahvaljujući svom velikom talentu, glasu i harizmi skrenuo pažnju na sebe domaće folk i pop scene.

Podsjećanja radi, “Stari grad” je nastao 2004. godine, prvih godina je imao takmičarski dio, a uz pauzu koja je bila 2011. godine zbog odluke osnivača, ovaj festival sandžačke prijestolnice se održava u kontinuitetu i do sada je ugostio najveća imena domaće i ex-yu pop scene.

Foto/PrtSc: Kulturni centar Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: