30 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

Odbornici SDA Sandžaka: Skupština Novog Pazara je oteta od građana

Danas je vladajuća većina Skupštine grada Novog Pazara odbila 11 prijedloga za raspravu koje su došle od odbornika opozicione SDA Sandžaka, uslijed čega su oni napustili zasijedanje.

Kako su saopštili odbornici ove Stranke, odbijanje dodatnih tačaka koje su oni predložili bile su u interesu svih gradjana, ali očigledno, kako ističu, interes naroda i interes vlasti nisu isti.

“Predložili smo da se, izmedju ostalog, raspravlja o razmeštanju kasarne, usaglašavanju nacionalne strukture zaposlenih, validnosti diploma u javnom sektoru, platama…ali očigledno da njih to ne zanima”, naveli su.

Pored toga, odbornička grupa SDA Sandžaka zahtjevala je da se u dnevni red uvrsti i tačka o finansijskoj podršci porodiljama, kao i o formiranju stomatološke ordinacije za lica sa invaliditetom.

Emir Ašćerić

“Naša odbornička grupa je za godinu dana predložila oko 80 dodatnih tačaka, ali su stranke koje čine većinu uporne u tome da se o njima ne raspravlja”, kazao je Emir Ašćerić, zamjenik predsjednika odborničke grupe.

Takodjer, odbijeni su i prijedlozi odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja je u ovom sazivu opoziciona.

Inače, skupštinska većina je danas raspravljala o rebalansu budžeta Grada Novog Pazara i usvojila je odluku o prvom rebalansu za tekuću 2021.godinu, a riječ je o 372. 400. 000 dinara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: