27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Akademija mladih lidera u BNV-u

U okviru projekta “Akademija mladih lidera” koji sprovodi NVO „Svetionik“, sinoć je u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) organizovana radionica za polaznike ove edukativne škole, navode iz BNV-a.

Učesnici su imali priliku da se kroz dijalog, pitanja i razgovor sa rukovodstvom ove krovne institucije Bošnjaka više upoznaju sa radom i aktivnostima Vijeća.

“Ova Akademija ima za cilj da okupi perspektivne studente i mlade ljude iz Sandžaka. Koncepirana je kao platforma koja nudi širok spektar znanja iz različitih oblasti kao što su prava, historija, politika, religija, umjetnost, kultura, tradicija i književnost Bošnjaka”, naglašavaju u saopštenju.

Kako su istakli, program podrazumjeva održavanje predavanja, radionica, i javnih tribina na kojem su učešće uzeli brojni stručnjaci iz različitih oblasti.

Projekat „Akademija mladih lidera“ je podržan na Javnom konkursu Bošnjačkog nacionalnog vijeća za dodjelu sredstava iz budžeta za podsticanje projekata od opšteg interesa Bošnjaka koje realizuju fizička i pravna lica za 2021. godinu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: