30 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Novi Pazar: Proglašeni najbolji u sportu za 2021. godinu

Saida Bukvić i Elzan Bibić proglašeni su najboljim sportistima Novog Pazara u 2021. godini, a Rifat Ziljkić za najboljeg trenera.

Na izboru najboljih za tekuću 2021. godinu za najbolji sportski kolektiv proglašen je KMF Novi Pazar.

Pored njih, na sportskoj večeri održanoj u Kulturnom centru, nagrada za životno djelo “Abdulah-Duce Gegić” dodjeljena je Jonuzu Nuzetu Džankoviću, a posthumnom plaketom za najboljeg sportskog radnika odlikovan je Denis Bošnjak, bivši lekar futsalera i rukometaša Novog Pazara.

Posebna priznanja za postignute rezultata dobili su MMA borac Dževad Baltić,  bodibilder Dženan Ademi, bokser Džejlan Toskić, kajkaš Alen Tahirović, karatista Strahinja Avramović, odbojkaš Ensar Zečić, košarkaš Luka Kulundžić, atletičarke Saima Murić, Mejra Mehmedović i Lenka Nikolić, fudbaler Semir Alić, rukometašica Lidija Vučićević i futsaler Ensar Redžović.

Ženskom odbojkaškom klubu “Volej star junior” i juniorskom timu Omladinskog košarkaškog kluba “Novi Pazar” uručene su nagrade za plasman u viši rang, a za doprinos sportskom razvoju Novog Pazara proglašeni su fudbaler Jošanice Edin Ferizović, rekreativni sportista Besim Ibrahimović, bokserski trener Salih Đerlek i bivši  trener FK Novi Pazar, Zoran Čolaković.

Sportski savez tradicionalno priređuje manifestacije proglašenja najboljih u sportu za svaku minulu godinu, a na večerašnjem proglašenju bili su prisutni mnogobrojni gosti, sadašnji i bivši sportisti, kao i predloženi laureati za 2021. godinu.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: