30 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Fudbaleri Novog Pazara počeli sa pripremama

Fudbaleri Novog Pazara započeli su danas pripreme za nastupajuću proljećnu polusezonu u Super ligi Srbije.

Na prvom okupljanju poslije tronedjeljnog odmora trener Radojičić je pozdravio igrače i članove uprave, te obećao bespoštednu borbu za svaki bod.

Na gradskom stadionu fudbalere su pored šefa struke dočekali i predsjednik kluba Ismet Kurtanović, sportski direktor Kenan Kolašinac, generalni sekretar Fikret Medjedović, te dugogodišnji sponzor kluba i član uprave Ćerim Šemsović.

Na spisku od 22 danas prisutna igrača nije bilo kapitena Aganspahića, koji zbog vakcinacije kasni sa trenažnim procesom, kao ni Kikovića koji jos nije u potpunosti zaliječio povredu.

Pored toga, od igrača koji su nastupali prošle godine, navijači u nastavku prvenstva neće više u plavom dresu moći da gledaju Andrijanića, Islamovića, Mladenovića, Kojičića i Bubanju, sa kojima je klub sporazumno raskinuo saradnju.

Za sada je klub doveo četvoricu igrača sa kojima će uz ostale prvotimce probati da sačuva superligaški status, a u pitanju su Rubežić, Trtovac, Jović i Jokić.

Prvi dio priprema plavi će obaviti u Novom Pazaru, dok 21. januara putuju u Antaliju, gdje će trenirati i ujedno odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Foto:FK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: