28 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Politika Sandžak

Zastupnici SDA Sandžaka na otvaranju programa političke akademije u Sarajevu

U Sarajevu je sinoć  otvoren jednogodišnji program političkog obrazovanja mladih na kojem se, pored predsjednika SDA BiH Bakira Izetbegović, obratio i zastupnik SDA Sandžaka Enis Imamović.

Imamović je na skupu koji je organizovala Politička akademija mladih SDA u saradnji sa fondacijom Konrad Adenauer kazao da je Stranka demokratske akcije jedan od nosioca demokratskih procesa na Balkanu, te da je njeno trajno opredjeljenje da sve svoje političke ciljeve ostvaruje isključivo demokratskim, legalnim i legitimnim sredstvima političke borbe.

Kandidati za narodne poslanike SDA Sandžaka, Enis Imamović (D) i Emir Ašćerić (D) učestovali su na svečanom otvaranju ovogodišnje Političke akademije SDA koju organizuje Stranka demokrstske akcije BiH u saradnji sa Evropskom narodnom partijom i Fondacijom Konrad Adenauer

“Upravo zato je prepoznata kao tačka spajanja čitavog bošnjačkog naroda na prostoru bivše Jugoslavije i upravo zato su je Bošnjaci kao miroljubiv narod prihvatili za svoju iskru obnove političkog djelovanja našeg naroda”, poručio je u obraćanju Imamović i ocjenio da je je ova ideja našla savršenu ravnotežu u kojoj se objedinjuje narodno, demokratsko i gradjansko, a kao takvo je blisko i Evropi.

On je pozvao sekretara EPP-a da pomogne njegovoj stranci iz Sandžaka učlanjenje u tu Evropsku porodicu partija, čiji je SDA BiH član od 2004. godine.

Poručio je mladima da treba da što dublje upoznaju ideju ove stranke koja je prošla sve testove,  te da nakon toga neće postojati politička utakmica iz koje neće izaći kao pobjednici, jer edukacija je najsigurniji put do tog cilja, zaključio je poslanik SDA Sandžaka.

Inače, na ovoj svečanosti se nakon Imamovića obratio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a pored njih govorili su, između ostalih, još i predsjednik upravnog odbora Akademije Selmo Cikotić, direktor Fondacije Sedad Dedić, direktor Fondacije “Konrad Adenauer” Sven Petke, međunarodni sekretar EPP-a Patrik Voler i Sead Šahman, visoki funkcioner Bošnjačke stranke Crne Gore.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: