27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Plavi fudbaleri preokretom do nove pobjede

Fudbaleri Novog Pazara zabilježili su danas jednu od najvažnijih pobjeda od kada su članovi superligaškog društva u meču koji je krasila veoma fer i korektna atmosfera.

Nakon preokreta, Novi Pazar je sa 2:1 savladao  Radnički iz Kragujevca i time sebi dodatno uvećao šanse za opstanak u najelitnijem takmičenju.

Najprije je hladan tuš za oko 5.000 gledalaca na CaizCoin areni priredio bivši igrač plavih, Vojo Ubiparip, kada je rezentnim udarcem u 20. minutu doveo kragujevčane u vodjstvo od 1:0, te se tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom dijelu je na terenu postojala samo domaća ekipa, jer su se gosti potpuno povukli i branili ostvareni kapital, ali ga nisu odbranili.

Rezervisti koji su ušli u drugom dijelu su napravili preokret u korist domaćina. Prvo je izdanak novopazarske škole fudbala Sead Islamović u 59. minutu iskoristio jednu odbijenu loptu i izjednačio na 1:1, da bi deset minuta kasnije bosansko-hercegovački internacionalac Mustafa Mujezinović golom sa distance povećao na 2:1 i donio vrlo važnu pobjedu plavima.

Ovom pobjedom Novi Pazar je upisao 35. bod i zauzima 13. poziciju u mini play aut ligi.

Na kraju su domaći navijači velikim aplauzom nagradili igrače oba tima, a kuriozitet je da je najveći aplauz dobio intrigantni trener gostiju, Nenad Lalatović.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: