28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Tutin

Festival nauke “Tutin fest 2022” počinje sutra

U Tutinu sutra počinje Festival nauke “Tutin fest 2022” na kome će se prestaviti naučni programi svih škola i institucija koje su uzele učešće na festivalu.

Tokom oba festivalska dana biće organizovano preko 15 postavki iz različitih naučnih oblasti, najavili su organizatori.

U okviru programa “Tutin fest 2022” predviđena je izložba divljeg biljnog i životinjskog svijeta pod nazivom „Wonders of the Hoo trails“ koja će biti otvorena prvog dana festivala u 17 sati u “Kući mira”

U nastavku programa posjetioci će moći da pogledaju takođe još jedan Austrijski kratki film od ponuđenih pet filmova i tako upotpuniti umjetničko veče prisutnih.

Završnicu prvog dana će upriličiti Narodna biblioteka „Dr Ejup Mušović“, u realizaciji direktora Vahida Demirovića, književno veče gdje će se ugledni profesori Sefedin Šehović i Filduza Prušević Sadović predstaviti publici knjigom „DIDAKTIKA (savremeni tokovi)”.

Nakon zatvaranja Festivala uslijediće posjeta turističkim destinacijama Opštine Tutin u organizaciji Centra za kulturu, turizam, omladinu i sport Opštine Tutin i Regionalne turističke organizacije iz Novog Pazara.

Prijatelji projekta su Opština Tutin – Oficijalna stranica, Regionalna turistička organizacija Sandžaka, Centar za kulturu, turizam, omladinu i sport, Švajcarska ambasada, Austrijski kulturni forum i Modern stan invest.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: