27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru: Smrt Muamera Zukorlića prirodnog porijekla, zbog teškog i progresivnog oboljenja srca

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru potvrdilo je u saopštenju da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, kako je SNews ranije danas objavio.

Kako je navedeno, dana 13.06.2022.godine Zavod za sudsku medicinu Niš Republike Srbije dostavio je Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru objedinjeni nalaz i mišljenje zajedno sa nalazom i mišljenjem Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad u kojem je navedeno da izmjerene vrijednosti koncentracija toksičkih metala i metaloida u uzorcima se nalazeu okviru normalnih vrijednosti za ove vrste uzoraka i ne predstavljaju neposredan ni posredan uzrok akutne i hronične intoksikacije.

“Time nisu uzrok smrti Muamera Zukorlića, te da je uzimajući u obzir cjelokupnu medicinsku dokumentaciju Muamera Zukorlića i obdukcioni nalaz, smrt je prirodnog porekla te je nastupila kao posljedica naglog pogoršanja funckije i sledstevnog prestanka rada srca na terenu od ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja srca”, stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

U saopštenju se navodi da je, postupajući po krivičnoj prijavi koja je podnijeta od strane oštećenog Usame Zukorlića protiv NN lica zbog krivičnog djela teško ubistvo (iz čl.114.st.1 tač.1. i tač.8. KZ), izvršeno na štetu sada pokojnog Muamera Zukorlića, Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru odredilo ekshumaciju radi obdukcije posmrtnih ostataka tijela kao i hemijsko toskikološku analizu bioloških ostataka u cilju utvrživanja uzroka smrti Muamera Zukorlića.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić izjavio prije mjesec dana da su protiv NN lica podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da njegov otac nije umro prirodnm smrću.

On je ranije, kako je kazao u obraćanju medijia, da na osnovu analiza dvije laboratorije iz inostrasntva koje je naručila njegova porodica, njegov otac Muamer Zukorlić sumnjaju da je otrovan teškim metalima, odnosno hranom, te da zbog toga imaju osnovanu sumnju da nije umo prirodnom smrću.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: