29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) najveće interesovanje za arhitekturu, poslovnu informatiku, farmaciju i softversko inženjerstvo

Početak junskog roka za upis na prvu godinu studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru pokazao je da se budući brucoši najviše interesuju za studijske programe arhitektura, poslovna informatika, farmacija i softversko inženjerstvo, saopšteno je sa te visokoškolske ustanove.

Primjera radi, za mjesto na novom studijskom programu – Farmacija konkurisalo je dva puta više kandidata nego što je planirano upisnom kvotom. Nivo upisne kvote premašen je i na ekonomijii i studijama za školovanje vaspitača.

Kandidati su polazne šanse mogli da projcene već prilikom objavljivanja rang-lista prema uspjehu u srednjoj školi, ali će presudnu ulogu imati rezultati sa prijemnih ispita, koji su planirani za 30. jun i 1. jul.

Raspored prijemnih ispita objavljen je na sajtu i oglasnoj tabli univerziteta.

Prema kvoti koju je odobrila Vlada Srbije, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ima 684 budžetskih i 345 samofinansirajućih mjesta, potvrđeno je sa DUNP-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: