28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Za potapajuće stubiće planirali da potroše još 11 miliona dinara (93.378 eura)

Za uklanjanje postojećih neispravnih 15 i postavljanje novih 23 potapajuća stubića na gradskom šetalištu Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar raspisalo je tender u vrijednosti od 11 miliona dinara ili više od 93 hiljade eura.

Foto: SNews, arhiv

Kako je objavljeno na portalu javnih nabavki, u dokumentaciji tendera, za taj novac je planirano uklanjanje 15 ranije postavljenih potapajućih stubića i ontažu novih sa pratećom opremom i instalacijom.

Od planirana 23 nova stubića planirano je da 4 budu na uglu ulica ReljeKrilatice i 28 novembra kod Pošte, na uglu Šabana Koče i 28 novembra, sa obe strane kod restorana Doha, da postave po 4, na lokaciji ukrštanja ulica Avnoja i 28 novembra – sa obestrane postave po 5 potapajućih stubića i jedan kod Sebilja, na početku pješačke zone.

Predviđeno je da potapajući stubići imaju hidromotor i budu hromiranog čelika minimalne visine 55, a prečnika 16 centimetara, budu automatizovani na daljinsku kontrolu sa potrebnim softverom. Tender je otvoren do 18. jula ova godine.

Foto: SNews, arhiv

Javno preduzeće za uređenje Grada Novog Pazar je 2019. godine postavilo “evropski sistem”, potopne stubove radi regulisanja gužvi i nepropisnih prolazaka kroz pješačku zonu, ali osim što su bili “ukopani”, skoro da nisu bili u funkciji.

Građane Novog Pazara je ovaj “projekat” koštao 4,6 miliona dinara.

Foto: SNews, arhiv

Višemilionska investicija je na oči javnosti pokazana početkom jula 2021. godine na gradskom šetalištu i počela da opravdava svoju namjenu, ali ni 15 dana nije prošlo stubići su izgubili namjenu pa su u tim rupama, kao prepreka, postavljane plastične kanalizacione cijevi.

Foto: SNews, arhiv

Iz ovog javnog preduzeća i lokalne samouprave javnosti nije predočeno, na transparentan način, zbog čega su ovi stubići ovoliko koštali i nisu služili namjeni.

Javnom nabavkom prvobitno još iz 2018. godine bilo je predviđeno postavljenje 30 potapajućih stubića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: