27 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Politika Regija

Pala Vlada Crne Gore! Kraj vladavine Dritana Abazovića

Skupština Crne Gore je kasno sinoć sa 50 glasova “Za” izglasala nepovjerenje Vladi na čelu sa Dritanom Abazovićem. Jedan poslanik je bio protiv.

Poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i koalicije “Crno na bijelo”, kao i poslanik Demosa Miodrag Lekić nisu prisustvovali glasanju.

Za smjenu Abazovićevog kabineta glasalo je 50 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SDP), Liberalne partije (LP), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca, Prave i Ujedinjene Crne Gore. Ministre u odlazećoj Vladi imaju SDP i BS.

Inicijativu za glasanje o nepovjerenju Vladi, a nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, je ranije podnijelo 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Liberalne partije i Demokratske unije Albanaca.

Abazović nakon smjene: Bićemo opozicija vladi Djukanovića i Bečića

Dritan Abazović kazao je da se osjeća ponosno nakon današnje diskusije i čestitao novoj koaliciji Alekse Bečića i Mila Đukanovića.

Rekao je da neće učestvovati u novoj Vladi.

“A shvatio sam da neće ni SNP. Neka Milo Đukanović, Aleksa Bečić i Damir Šehović sjednu za sto i dogovore novu većinu”, kazao je Abazović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: