29 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Politika Sandžak

Delegacija SDA Sandžaka u posjeti kantonalnoj SDA u Sarajevu

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA Sarajevo Sedin Kahriman, upriličio je danas u Sarajevu sastanak sa predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Delegacija SDA Sandžaka je na sastanku izrazila podršku Bosni i Hercegovini, suverenoj i jedinstvenoj državi ravnopravnih građana i naroda, koja je ključ za stabilan i trajan mir na Balkanu, navedeno je iz ove stranke.

Podsjećajući da je SDA Sandžaka parlamentarna stranka 32 godine koja legalno i legitimno zastupa interese građana Sandžaka i Bošnjaka u Republici Srbiji, oni dodaju da su ujedno i stožeri manjinskog poslaničkog kluba u Skupštini Republike Srbije pod imenom “Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina”.

“Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo današnjim susretom i istakli duboku povezanost Bošnjaka u BiH sa Bošnjacima Sandžaka”, ističu u saopštenju i dodaju da se razgovaralo i o predstojećim Općinskim izborima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović susreo se sa delegacijom SDA Sandžaka koju je predvodio Ahmedin Škrijelj

Delegacija SDA Sandžaka je prisustvovala predizbornom skupu SDA u dvorani „ Ramiz Salčin“ u Sarajevu.

U Bosni i Hercegovini će 2. oktobra 2022. godine biti održani opći izbori na kojima će se birati članovi Predsjedništva BiH, delegati Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Parlamenta Federacije BiH i Narodne skupštine Republike srpske, predsjednik i potpredsjednici Republike srpske, te članovi skupština kantona Federacije BiH.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: