27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Raška i danas “krvava”, inspektori ne reaguju

Rijeka Raška je i danas bila krvava i krv teče iz istog mjesta iz kojeg je tekla i prethodnih puta kada smo upozoravali nadležne. Međutim, problem ovog otvora i krvave rijeke se nije riješio, saopštili su iz grupe građana “Za zdrav Novi Pazar”.

Pitaju se se da li zagađivač namjerno bira nedjelju za dan kada će pustiti krv u rijeku Rašku, a nadležni jednostavno neće da riješe ovaj problem iako isti predstavlja ruglo u centru grada i odmah je ispod njihovih kancelarija.

“Zašto lokalni inspektori za zaštitu životne sredine ne reaguju, zašto ne reaguje republički inspektor za zaštitu životne sredine i inspektor za životinjski otpad jer sve su to osobe koje su iz ovog grada a koje godinama gledaju svoje krvave rijeke i ne mijenjaju ništa. Fotografiju šaljemo inspekciji, komunalnoj miliciji, odjeljenju za zaštitu životne sredine, Srbija vode, Ministarstvu za zaštitu životne sredine – da podsjetimo sve da krv nije prestala teći novopazarskim rijekama i da naglasimo još jednom da smo protiv uništavanja prirode našeg grada”, upitali su u obraćanju javnosti.

Iz dvije ispustne kanalizacione cijevi, u centru Novog Pazara, prošle godine je bilo učestalo izlijevanje tečnosti crvene boje u rijeku Rašku.

Nadležna gradske službe i državne institucije do sada nisu javnosti predočile informacije o preduzetim mjerama i, eventualno, pokrenutim zakonskim postupcima u vezi ovog slučaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: