26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Pazarci i sljedeće sezone u Superligi

Minula sezona fudbalera Novog Pazara koja je obilovala oscilacijama i ogromnom nezvjesnošću po opstanak, okončana je srećnim krajem – Plavi će i naredne godine igrati Super ligu Srbije.

U baražu za opstanak sandžački superligaš je dobio protivnika po mjeri, beogradski IMT, sa kojim je u dva meča izvukao pozitivan rezultat i time svojim ljubiteljima fudbala u Sandžaku obezbijedio još jednu sezonu u najelitnijem takmičenju.

Nakon pobjede od 3:1 u prvoj utakmici prije četiri dana, Novi Pazar je na svom terenu dočekao IMT i zabilježio poraz od 2:0 pred oko 5000 navijača, ali su u sveukupnom rezultatu ova dva tima momci Tomislava Sivića odnijeli pobjedu.

Svi igrači Novog Pazara i IMT-a su na današnjem meču pokazali veliku želju i htjenje, a gostima i dva gola koje su postigli Luković u 50. i Zorić u 95. minutu nije bilo dovoljno da prvi put u svojoj historiji zaigraju u najvećem rangu takmičenja.

Utakmica je obilovala velikim brojem šansi i pojačanog adrenalina, ali u granicama korektnosti i sportskog navijanja.

Novi Pazar je pobjedom u ovom dvomeču obezbijedio treću uzastopnu sezonu u Super ligi Srbije, a velike zasluge pripadaju šefu struke, Siviću, čijim su dolaskom u klub u februaru ove godine Plavi zaigrali mnogo ozbiljnije i na kraju svojim opstankom u društvu najboljih obradovali veliku armiju navijača u Sandžaku i šire.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: