8 Decembra, 2023
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak

Curić u čestitki povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine: Bošnjaci Sandžaka daju punu podršku duhu bosanskog jedinstva različitosti

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić uputila je danas čestitku Željku Komšiću, predsjedavajućem Predsjedništva. U čestitki stoji:

Ona je čestitki navela da građani Bosne i Hercegovine obilježavaju dan kada su donijeli historijski važnu odluku o uspostavljanju suverene, nezavisne i jedinstvene Republike Bosne i Hercegovine, zajednice ravnopravnih naroda i građana.

“Bošnjaci Sandžaka daju punu podršku duhu bosanskog jedinstva različitosti, odakle vjekovima građani Bosne i Hercegovine crpe svoju snagu za razumijevanje i toleranciju, jer je upravo ljepota Bosne i Hercegovine u jedinstvu različitosti. Ovaj koncept uređenja društva je jedini model za budućnost države Bosne i Hercegovine, članice Evropske unije i NATO-a, a time i mira na Zapadnom Balkanu, što predstavlja i ključ opstanka Bošnjaka u Sandžaku. Stoga želim svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine trajni mir, prosperitet i jedinstvo, a Vama i Vašim saradnicima puno uspjeha u daljem radu”, navela je u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, građana Sandžaka i u svoje ime predsjednica Vijeća Jasmina Curić.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: