29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Tutin Zdravlje

Hot: Tutin poštuje mjere protiv korone, do sada nema zaraženih

U Tutinu i poslije dvadeset i više dana od uvođenja vanrednog stanja nema zaraženih virusom Covid-19, što ne znači da neće biti, ukazao je predsjednik Opštine Tutin, Kenan Hot.

Kako je predočio Hot Opštinski štab za vanredne situacije preduzima sve mjere preventivne nabavke opreme i dezinfekcije ulica trotoara kao i stambenih i javnih objekata.

“Mjere naredbe i preporuke se u velikoj mjeri poštuju. Hvala svim gradjanima na tome. Dom zdravlja u Tutinu je dobro organizovan za prijem, pregled i transport novozaraženih pacijenata ako ih bude”, napisao je Hot na svom fb profilu.

On je podvukao da je takođe veoma je važno da se u Novom Pazaru otvori Kovid bolnica za prihvatanje svih građana iz Sandžaka kako ne bi bili transportrovani u veće centre.

“Istovremeno brinemo i radimo na obezbejđivanju osnovnih životnih namirnica našim sugradjanima. Takođe smo na posljednjoj sjednici opštinskog vijeća odobrili 1.000.000 dinara po zahtjevima naših najsiromašnijih. U ovom trenutku najbitnija je solidarnost, zdravlje i život naših sugradjana . Ostanite kod kuće”, poručio je predsjendik tutinske opštine Kenan Hot.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: