28 Aprila, 2024
Aktuelno Globus Sport

Bundes liga startuju 9. maja po strogim pravilima

Fudbal se vraća u Njemačku na oduševljenje svih koji vole fudbal, 9. maja biće nastavljen šampionat.

Njemački savez je izdao dokument u kome se precizira način ponašanja u vanrednim okolnostima, kako će se trenirati i igrati i šta se dešava, ako neko “zakači” virus.

Igrači će živejti ili u timskim hotelima, ili kod kuće. Na stadionima će biti maksimalno 300 ljudi, uključujući četiri policajca, 10 novinara, osmero redara i 50 pripadnika obezbjeđenja.

Ako ovo bude uspjelo u Njemačkoj, Englezi će primjeniti isto u junu kada očekuju da se prvenstvo nastavi.

Igrači će biti testirani prije prvog treninga, a onda i dva puta nedjeljno do kraja sezone, jednom prije meča. Kada stignu na trening i prođu provjeru moraju da obaveste zdravstvene radnike da je sve u redu.

Kontakti na treningu bi trebalo da budu minimizirani, a timski sastaci biće održavani u velikim salama. Preporuka je da se tuširaju poslije mečeva i treninga kod kuće, i jasno sami će prati opremu i kopačke. Neće biti dozvoljeno jesti u klupskom restoranu,  hrana se nosi kući.

Timovi bi na utakmice mogli da stižu u nekoliko autobusa kako bi se povećala distanca, a domaće ekipe će dolaziti bez organizacije, igrači sami svojim automobilima. Svim igračima biće mjerena temperatura na dolasku na meč, sve prostorije biće dezinfikovane, vrata otvorena, distanca mora da bude najmanje dva metra. Recimo i to da će svako imati svoju bocu sa vodom, nema šaputanja na uvo tokom meča, rukovanja, zajedničkog boravka u tunelu prije meča, a ni rezerve neće moći da sede jedan do drugog. Izjava poslije utakmice biće kratka, bez konferencija za novinare.

Ako ostanu u klupskom hotelu, moraće da nose maske čim izađu iz sobe, ako su kod kuće moraju da prate kontakte ukućana, ali i da izbegavaju goste ili izlaske. Ako je neko pozitivan, to ne znači izolaciju čitavog tima, ali igrač mora da ostane 14 dana kod kuće. Zaraženi igrači će sačuvati anonimnost, klupski doktori će o svemu obaveštavati ligu.

Kako će sve izgleda videćemo za par nedelja, derbi u nastavku je sudar Lajpciga i Dortmunda, ponovimo, oči sveta biće uprte u Nemce…

Izvor:sportske.net

Povezane vijesti

%d bloggers like this: