29 Aprila, 2024
Aktuelno Politika

Imamović ogolio nacionalizam u srbijanskom parlamentu (VIDEO)

Tokom sjednice srbijanskog parlamenata u srijedu 29. aprila 2020. godine narodni poslanik SDA Sandžaka je iznio niz kritika na račun režima, zatraživši i ostavku ministra policije zbog, kako je naveo, neodgovornog i diksriminatrskog odnosa prema građanima Novog Pazara i Sandžaka, posebno prema Bošnjacima.

Izlaganje Imamovića je naišlo na oštre reakcije ministara u Vladi, posbeno ministra policije Nebojše Stefanovića i ministra odbrane Aleksandra Vulina koji je izrekao niz teških riječi optužbi.

Narodni poslanik SDA Sandžaka je u jednoj od replika ministra policije podsjetio da je “prošle godine cijela Srbija gledala kako tri žene gore na terasi trećeg sprata jer vatrogasci nisu imali mertdevine”.

Skupštinska rasprava je kulminirala u momentu kada je Imamović podsjetio da su devdesetih godina iznad Novog Pazara bile uperene tenkovske i topovske cijevi prema gradu, nakon čega je predsjedavajuću Skupštine Verolub Arsić rekao da je to laž, isključio mikrofon Immoviću i izrekao mu opomenu.

Enis Imamović je tada pokazao i objavio autentičnu fotografiju tenkova iznda Novog Pazara iz 1993. godine koja se nalazi u izvještajima međunarodnih organizacija za zaštitu ljudskih prava.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: