28 Aprila, 2024
Aktuelno Izbori u Srbiji 2020. Politika Sandžak Sjenica

Zukorlić: Kada dođemo na vlast sve ulice i seoski putevi biće asfaltirani

Stranka pravde i pomirenja (SPP) održala je danas na Pešteru prvi pedizborni skup, oraniziran povodom početka radova na izgradnji i asfaltiranju državnog puta Rasno-Tuzinje-Karajukući bunari-Ugao.

Predsjednik te stranke i nosilac liste na parlamentarnim izborima Muamer Zukorlić je u obraćanju okupljenim pristalicama obećao da će kada ta stranka dođe na vlast, u narednih pet godina u sandžačkim opštinama, asfaltirati sve ulice na gradskom i puteve na seoskom području.

On je podvuka da će, kada dođu na vlast, ispuniti mnogo više od obećanog

“Kada dođemo na vlast sve ulice, ako Bog da, u Sandžaku i svi putevi ka selima asfalt. To je naše obećanje, uz Božju pomoć”, rekao je on naglasivši da se sve što je odlazilo od prihoda u opštinu u grad stavljajlo u praznu vreću i da “praznu vreću niko ne napuni” i da su su lokalne vlasti odnosile nedomaćinski.

U polusatnom govoru, u mjestu Rasno, Muamer Zukorlić je pred aktivistima svoje stranke i mještanima okolnih sela, rekao da postoji “naša i njhova politika”.

“Sve što rade rade da bi umanjili broj glasova SPP-u jer im je svejedno ko je tamo slabiji, a ko jači”, rekao je Zukorlić aludiraju ći na SDA Sandžaka i Sandžačku demokratsku partiju (SDP).

Neimenujući o kokoj se grupi građana radi, Zukorlić je podvukao da je formirana grupa građana sa namjerom da kroz džemate i džamije smanji broj glasova SPP-u.

“Tu grupu građana je formiralo udbaško-kriminalno podzemlje. Nakon što to zante odlučite sami za koga ćete glasati. Mi ne želimo glasove na trikove”, naveo je Zukorlić.

Prema njegovim riječima “cijela filozofija je da zatvorite krađu” i stranka na čijem je čelu okupila ljude koja će čuvati obraz ovog naroda.

Zukorlić je okupljene pozvao da pozovu svoje komšije i prijatelje koji su u drugim strankama da ih pozovu “kako ne bi potonuli sa brodom koji tone i raspada se”.

“Poruka naše stranke je lijepa riječ, to vam ostavljam u amanet”, kazao je on naglasivši da treba otjerati sve one koji dijele ljude.

Zukorlić je privrednicima i biznismenima obećao da će biti “slobodni ljudi” i takmičiti se na tenderima po kvalitetu kada SPP dođe na vlast.

“Poslije 21. juna kraj ucjenama, kraj reketima, kraj da se o nama, našoj djeci, našim školama, našim životima pitaju kriminalci i narkodileri. Jedino vi narode mođete da se sa tim izborite, vaš glasački listić je tu. Zato imate snage, snate šta su nam radili godinama”, poručio je on.

Skupu je prisustvovalo par stotina ljudi, većina koja je došla vozilima iz Novog Pazara i Sjenice.

Kako bi iznačili početak radova na afaltiranju državnog puta na dionici Rasno-Tuzinje-Karajukići bunari- Ugao SPP je juče pozvala pristalice da se u što većem broju olupe ispred prostorija stranke u Sjenici i naprave veliku kolonu.

Pristalice Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke pravde i pomirenja (SPP) objavile su preko društvenih mreža da su njihovi lideri, Rasim Ljajić i Muamer Zukorlić, zaslužni što će, nakon dogovora sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, JP “Putevi Srbije” započeti radove na izgradnji i asfaltiranju putnog pravca preko Pešterske visoravni.

SDP je ranije saopštila da će u srijedu, 3. juna predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić doći će sa v.d. direktora JP “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom na otvaranje radova na ovim putnim pravcima.

Na osnovu postavljene table radovi na državnom putu “II-197, Duga poljana-Karajukići bunari – Ugao – granica Srb-CG, dionica Rasno-Tuzinje-Krajukiće bunari-Ugao”, ukupne dužine 12,86 kilometara, počeli su 1. juna i biće završeni 3o. novembra 2020. godine.

Investitor radova je JP “Putevi Srbije”, projketant je Institut za puteve AD Beograd, a izvođač radova Novi Pazar put.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: