29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Gradska uprava kupuje limene sanduke i vreće za posmrtne ostatke

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara je saopštio u nedjelju da je na posljednjoj sjednici donio naredbu o nabavci sredstava za potrebe zdravstvenog sistema, između ostalog, i za nabavkom limenih sanduka i vreća za posmrtne ostatke.

Kako je objavljeno iz gradske uprave, budući da je veliki broj građana ovim povodom izrazio uznemirenost, obaveštavaju javnost da je nabavka izvršena u skladu sa pravilima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” u vazi sa sahranjivanjem umrlih lica inficiranih virusom Covid -19.

“U pitanju je jasno definisana i redovna procedura u slučaju bilo kakve epidemije, i u skladu je sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Gradski štab za vanredne situacije ovu nabavku je izvršio u cilju predostrožnosti i imajući u vidu povećan broj zaraženih, kako bi se zaštitilo stanovništvo, a u skladu sa zakonom koji obavezuje da potencijalni preminuli ni na koji način nisu izvor zaraze”, navode iz Gradski štaba za vanredne situacije i dodaju da će izvještavaće redovno o svim mjerama i zaključcima koje donosi u cilju zaštite stanovništva i suzbijanja epidemije.

U nabavci je između ostalog navedeno 20 limenih sanduka, i 200 džakova za posmrtne ostatke, crnih i bijelih.

Dokument sa listom satavki je objavljen na društvenim mrežama, što je dodatano uznemirilo ovdašnju javnost.

SNews je prošle sedmice zatražio infromacije od JKP “Čistoća” u Novom Pazaru o broju limenih sanduka koje je od 5. marte ove godine nabavilo u upotrebilo do datana, aradi pružanja pogrebnih usluga. Taj podatak još nije zvanično saopšten

Povezane vijesti

%d bloggers like this: