28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

PU Novi Pazar: Policajci osumnjičeni da su udarali muškarca prilikom saslušanja

Iz PU Novi Pazar za SNews je potvrđeno da je protiv policijskih službenika A. A. (1987) i S. M. (1990), pokrenut krivični postupak zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zlostavljanje i mučenja.

“Sumnja se da su oni zadali nekoliko udaraca tridesetogodišnjem muškarcu koga su saslušavali zbog sumnje da je od jedne žene ukrao telefon”, navedeno je iz PU Novi Pazar.

Postupak je pokrenut po prijavi PU Novi Pazar, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a.

“Podnijete su prijave protiv obojice. Nama je prijavljeno, odmah smo postupili i obavjestili Osnovno javno tužilaštvo i Službu unutrašnje kontrole. Policajci nisu suspendovani jer se čeka ishod postupka”, nezvanično je rečeno za našu redakciju iz izvora bliskih PU Novi Pazar.

Kako je navedeno V.H. je 11. jula saslušavan u policijskim prostorijama nakon što ga je jedna žena prijavila da je ukrao telefon.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se prema tim trvdnjama vide ekstremiteti muškarca s jasno izraženim masnicama. Uz tu objavu označeni su i profili dvojice osumničeni policajaca A.A. i S. M.

V.H. je, negorajući optužbe da je ukrao telefon od žene iz komšilka koja ga je pozvala da joj pomogne u krečenju, na fb-u je objavio da ima stopostotno oštećenje sluha od rođenja i da će tražiti pravdu za ono što mu je učinjeno.
“Molim samo Boga da pravda pobjedi. Dosta je bilo ćutanja i prekrivanja za male pare u našem gradu.Od Boga mi je oduzet sluh ali pamet nije”, poručio je.

Novopazarske organizacije Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, KC DamaD, Urban-In i Akademska inicijativa Forum 10, ranije danas, najoštrije su osudile upotrebu prekomerne sile od strane dvojice pripadnika novopazarske policije i brutalno prebijanje Novopazarca V. H

U saopštenju organizacija civilnog sektora se izražava duboku zabrinutost zbog, kako je istaknuto, nastavka takvog neodgovornog ponašanja policije čiji bi prevashodni zadatak trebao da bude zaštita zakona, reda i mira u cilju bezbjednosti građana/ki.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: