30 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Husović: Bošnjačka stranka će biti konstruktivna opozicija

Na konstitutvnoj sjednici Skupštine Crne Gore poslanici Bošnjačke stranke (BS) su glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine.

Predsjednik BS-a Rafet Husović je tim povodom ocjenio da se na ovim izborima desila promjena na političkoj sceni u Crnoj Gori, koju kao ozbiljna politička stranka poštujemu, održavajući izbornu volju građana.

“Takođe, naša podrška biće neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini”, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.

On je istakao da je koncept manjinske Vlade, koji Bošnjačka stranka zagovara od prvog dana i dalje najbolji model za političku stabilnost Crne Gore.

“Građanska Crna Gora, predvođena proevropskim snagama, jedina je uspješna priča u današnjem vremenu”, rekao je Husović.

Prvog dana Prve – konstitutivne sjednice 27. saziva, za predsjednika Skupštine Crne Gore izabran je Aleksa Bečić.

U okviru današnjeg zasijedanja, Skupština je potvrdila mandate poslanicima 27. saziva i formirala Klub poslanika Socijaldemokratska partija SDP – JEDNOGLASNO” Albanska koalicija i Klub poslanika „Crno na bijelo”.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: