27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija

Državni univerzitet u Novom Pazaru: Početak nastave uz preventivne mjere

Državni univerzitet u Novom Pazaru spreman je za početak nove  akademske godine uz poštovanje svih mjera koje su preporučene za suzbijanje korona virusa.

Nastava za brucoše počeće sutra, u ponedeljak, 5. oktobra, a 12. oktobra za studente starijih godine, poslije vanrednog ispitnog roka.

Kako je saopšteno iz te akademske ustanove za najveći broj studijskih programa nastava će se održavati na klasičan način,  a na predmetima koje istovremeno sluša veći broj studenata, oni će biti podijeljeni u grupe i naizmjenično nastavu pratiti kombinovano – „neposredno“ ili „na daljinu“.

Zbog epidemije, ove godine neće biti tradicionalnog svečanog prijema za brucoše, a indeksi će im biti podijeljeni na prvim predavanjima.

Redovna nastava, odnosno ispiti, održavaće se u malim grupama i uz primjenu svih mera i sredstava zaštite. Za studente i zaposlene  obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke distance.  Ekipe Zavoda za javno zdravlјe, dezinfikovati sve prostorije Državnog univerziteta, a pojačane mere higijene svakodnevno će se primenjivati.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: