29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Mladi atletičari Novog Pazara sjajni na dvoranskom prvenstvu Srbije

Na održanom Dvoranskom prvenstvu za juniore i juniorke od 30-31. 01. 2021. u Beogradu atletičari Novog Pazara su opet ostvarili najzapaženije rezultate i rekorde, kako lične tako i državne.

Super talentovana Saima Murić osvojila je 1. mjesto u trci na 1.500 m rezultatom 4:28,82, čime je postavila državni rekord za mlađe juniorke i najbolji rezultat u svijetu u ovoj kategoriji.

Murićeva je također i drugog takmičarskog dana u nadmetanju na 800 m rezultatom 2:17,84 bila bez premca i ponovo se okitila zlatnim odličjem, dok je njena klupska drugarica Mejra Mehmedović ličnim rekordom 4:43,03 došla do 2. mjesta u istoj disciplini.

Mejra Mehmedović je već u trci na 3.000 metara postavila novi lični rekord 10:17,08 i uzela zlatnu medalju, a odmah iza nje još jedna novopazarka Lenka Nikolic osvaja 2. mjesto sa 10:23,85 i zasluženo joj je oko vrata zasijalo srebrno odličje.

Kod dečaka na 3000 metara još jedan pulen trenera Ziljkića, Nikola Mijailović osvaja bronzanu medalju sa 8:58,68 i time poboljšava svoj lični rekord, dok je njemu odmah za petama, isto sa novim ličnim rekordom, bio Kabir Ziljkic na 4. mjestu rezutatom 9:12,77. Jahja Zukorlic na osmom mjestu i Samed Hadzić kao deseti u ovoj trci još jednom su u masovnoj konkurenciji pokazali da AK Novi Pazar ima veoma svijetlu budućnost. Iako nisu bili osvajači medalja u još jednoj disciplini, na 1500 metara, ova četvorica dečaka su postigli odlične rezultate i svi popravili svoje lične rekorde.

Atletsko prvenstvo u dvorani je ove godine održano u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i po ocjenama učesnika ovo je do sada bio najbolje organizovani dvoranski turnir za ovu uzrasnu kategoriju, gdje su atletičari Novog Pazara ispunili zacrtane planove i sjajne rezultate.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: