28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Delegacija Turske islamske zajednice u Njemačkoj posjetila Mešihat IZ-e Sandžaka

Delegacija Turske islamske zajednice u Njemačkoj (DITIB) posjetila je Mešihat IZ Sandžaka i tom prilikom se susrela sa rukovodstvom Mešihata.

Predsjednik Mešihata IZ Sandžaka i muftija sandžački Senad ef. Halitović je na sastanku naglasio dobru saradnju sa Upravom za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) koja pruža, kako je kazao, značajnu podršku radu i djelovanju Mešihata, istakli su u svom obraćanju iz Mešihata.

Kako su naveli, izražena je želja za intenzivnijom saradnjom sa Turskom islamskom zajednicom u Njemačkoj, te zahvalnost na podršci Mešihatu IZ Sandžaka kroz projekte, naročito one humanitarnog karaktera, dodaju u saopštenju.

“Delegacija Turske islamske zajednice u Njemačkoj i rukovodstvo Mešihata IZ Sandžaka uz prisustvo generalnog konzula R. Turske Bašara Bašola podijelili su humanitarne pakete porodicama u potrebi”, naglasili su iz IZ Sandžaka.

Ukupno 150 humanitarnih paketa koji su danas podijeljeni u haremu novopazarske Stambol džamije, dodaje se, donacija su Turske islamske zajednice u Njemačkoj.

Muftija Halitović je sa svojim najbližim saradnicima bio domaćin Hüseyinu Karu, predsjedniku džematskog odbora Centralne džamije u Gelsenkirchenu, koordinatoru predsjednika džematskih odbora u regiji Gelsenkirchen-Bottorp i Erkanu Sezeru, potpredsjedniku džematskog odbora Ahmet Jesevi džamije u Lemgu.

“Turska islamska zajednica (DITIB) na teritoriji Njemačke je jedna od najbrojnijih vjerskih zajednica u Njemačkoj i u okviru nje djeluje i radi preko 950 džamija i džematskih odbora”, zaključuje se u javnom dopisu Mešihata IZ Sandžaka.

Izvor/Foto:Mešihat IZ-e Sandžaka

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: