29 Aprila, 2024
Aktuelno Sport Tutin

FK Tutin preslišao i Gružu

Nastavili su mini pobjednički pohod miljenici tutinske čaršije savladavši danas na Gradskom stadionu fudbalere Gruže sa 2:0 u okviru 28. kola zapadne grupe Srpske lige.

Najzaslužniji za knjiženje nova 3 boda i veliko slavlje izabranika Žarka Todorovića bili su najbolja dva igrača na ovom meču, Brunčević i Hot.

U prvom dijelu je Tutin imao više od igre, pa su tu svoju dobru partiju krunisali preko novopazarca u svojim redovima, iskusnog Brunčevića, koji je iskoristio prazan prostor u 42. minutu i nakon pasa Kecapa ubacio loptu u mrežu golmana gružana, Jošovića.

U drugom poluvremenu ista slika, tutinci su iskusno držali loptu u svom posjedu i čekali izglednu šansu da povećaju svoju prednost. Nakon jednog slobodnog udarca Hot je u maniru vrsnog strelca fantastičnim udarcem sa preko 25 metara postavio konačnih 2:0 za Tutin.

Osvajanjem 40. boda Tutin sada dijeli poziciju od 9. do 11. mjesta, pa može mirnije da udje u završnicu prvenstva u kojem je do kraja ostalo da se igra još 7 kola.

U sledećem 29. kolu u Novopazarskoj banji igra se sandžački derbi izmedju Jošanice i Tutina, gdje je imperativ pobjede naglašen kod oba tima, jer pazarska ekipa mora pobjediti ukoliko želi da poveća šanse za opstanak, dok bi tutincima pobjeda značila ulazak u mirniju luku i plasman u središnji dio tabele.

Foto:prtsc/FK Tutin

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: