27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Tri dana bez preminulih, za Bajram smanjen broj pregleda

U Novom Pazaru prema zvaničnim podacima i treći dan za redom i treći dan ovogodišnjeg Bajrama je protekao bez preminulih osoba od korone, dok su bila samo 4 nova prijema, bez otpusta.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 15. maj 2021. primljeno je na liječenje dvoje iz Tutina, te po jedno lice iz Raške i Sjenice.

Na osnovu tog izvještaja na respiratorima su bile 3 osobe, a na high-flow su priključeno 4 lica, dok transportovanih pacijenata nije bilo.

Od ukupno 86 pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 55 prvih i 31 kontrolni pregled.

U Domu zdravlja urađene su 55 laboratorijske analize, 53 RTG snimak, 50 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 3 pozitivno, kao i 46 PCR testa.

Od ukupno 74 hospitalizovanih Infektivno odjeljenje broji 23, Grudno odjeljenje 21, ORL 15, Interno odjeljenje 1, Respiratorna jedinica 3 i Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 11 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 161 osoba.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: