28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Održan seminar „NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i fukcionalnog razmišljanja“

Tokom vikenda u Novom Pazaru je održan seminar „NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i fukcionalnog razmišljanja“, namenjen voditeljima psihosocijalnih radionica u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Više od 30 voditelja radionica iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina pohađalo je ovaj seminar radi unaprejđivanja kompetencija u oblasti planiranja i realizacije nastave orijentisane na ishode uz primjenu inovativnih i stimulativnih metoda učenja.

Predavači dr Ranko Rajović i Uroš Petrović vodili su učesnike kroz teme funkcionalnog znanja i neurofiziologije razvoja mozga i učenja.

“Nakon dva dana intezivnog treninga voditelji radionica su obučeni za primjenu NTC metode za grupni i individualni rad što će im u mnogome pomoćida prenosu znanje djeci i mladima”, saopštili su organizatori.

U okviru projekta, u tri dobrosusedska kluba u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, trenutno se realizuje više desetina raznovrsnih radionicapodrške obrazovanju djece, mladih i odraslih prvenstveno iz povratničke i socijalno ugrožene populacije, ali i ostalog stanovništva. Od marta 2020. godine više od 1.500učesnika radionica imalo je priliku da unapredi svoja znanja, kreativnost i vještine.

Projekat ukupne vrijednosti 1.226.000 evra finansiran je sredstvima njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i do kraja 2021. godine. Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opštine Sjenica i Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak“.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: