29 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

BS:Crna Gora je usvajanjem Rezolocije o Srebrenici poslala snažnu poruku da je centar demokratije

“Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora je večeras poslala snažnu poruku da je centar demokratije i da su suočavanje s prošlošću i poziv na pomirenje pravci kojima iskreno želi ići većinska Crna Gora”, saopštila je večeras Bošnjačka stranka nakon što je Parlament ove države usvojio pomenutu rezoluciju sa 55 glasova poslanika.

Kako se ističe, podrška dvije trećine poslanika u Skupštini Crne Gore, jasan je pokazatelj da većinska Crna Gora, dodaju, želi da nastavi koračati evropskim putem.

“Crnoj Gori kao građanskoj državi, multivjerskoj i multinacionalnoj, koja baštini evropske vrijednosti, vrijednosti zaštite ljudskih i manjinskih prava, demokratije, antifašizma i čojstva je bila potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Zadovoljni smo što je naš prijedlog naišao na širok krug podrške, kako među partijama opozicije, tako i unutar vladajuće strukture”, poručuju iz Bošnjačke stranke.

Oni su izrazili uvjeravanje da će usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici od strane dvije trećine poslanika Skupštine Crne Gore, kao i nedavna presuda Ratku Mladiću, biti opomena onima koji javno, navode, negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate potvrđene činjenice, zaključeno je saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: