29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Prijepolje

Prijepolje: SDP još ne nema stav o imenovanju Zukorlićevih ljudi

Imenovanje novog člana Opštinskog vijeća i v.d direktora biblioteke „Vuk Karadžić“ u Prijepolju, uzburkalo je naizgled mirnu političku scenu u gradu u ovoj sandžačkoj opštini.

Tim povodom konferenciju za novinare održao je Esad Hodžić, predsjednik Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Prijepolju.

Hodžić je ukazao da je prijedlog za proširenje koalicije stigao u decembru prošle godine od strane koalicionog partnera. Zbog činjenice da je prošla vlast bila oličenje svega što je loše – kriminal, zloupotrebe, korupcije, afere, nerado su prihvatili poziv za razgovor, ali su, kako je naveo, razumeli potrebu za političkom stabilnošću.

“Tada smo zajednički sa SNS-om postavili određene uslove, a to su da prilikom delegiranja za neke funkcije u opštini budu lica koja nisu kompromitovana. Sve dalje je išlo u tom pravcu, da se na neki način pokazala dobra ta šira koalicija, te neophodna politička stabilnost. Sada opet imamo novi izazov, a to je postavljanje člana Opštinskog vijeća i direktorke Biblioteke”, kazao je Esad Hodžić.

On je naveo, da u opštinu još uvek nije stigao zvaničan prijedlog ko će biti na tim funkcijama, pa nije mogao dublje da komentariše na tu temu.

“Zvaničan predlog stići če na vijeće, i mi ćemo tek tada moći da se izjašnjavamo, da razgovaramo i da damo stav vezano za ta lica”, ističe Hodžić.

On je naglasio, da ostaje pri stavu očuvanja principa koje su ranije uspostavili. Hodžić je pozvao sve aktere i političke stranke, da nastave zajednički sa radom, na rješavanju velikih obaveza i priprema projekata koje je najavio predsjednik države prilikom nedavne posjete Prijepolju.

Inače, u ovoj sandžačkoj opštini su u poslednjih 15-tak dana zategnuti odnosi među koalicionim partnerima, a sve zbog najava pojedinih članica skupštinske većine da će stranka Muamera Zukorlića dobiti određeni broj rukovodećih funkcija, što u SDP-u smatraju neprihvatljivim za dalje funkcionisanje vlasti.

Izvor/foto:PP Media, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: