30 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Fudbaleri Novog Pazara ispustili pobjedu

Fudbaleri Novog Pazara su u Novom Sadu odigrali neriješeno 2:2 sa ekipom Proletera čime su propustili dobru priliku da kao gosti sa ove utakmice ponesu sa sva tri boda.

Plavi vodili sa dva gola razlike

Novi Pazar je nakon odmora u drugom kolu Jelen super lige, kada je odložena utakmica sa Čukaričkim zbog obaveza beogradjana u Evropi, otišao na megdan Proleteru i odigrao dobru utakmicu u kojoj je mogao na kraju biti i pobjednik, ali opuštanje ih je koštalo dva boda.

Poveli su plavi sa 1:0 nakon penala kojeg je sigurno realizovao Aganspahić.

Gol Aganspahića sa bijele tačke

Nakon gola je Novi Pazar kontrolisao utakmicu, gdje gosti nisu mogli da značajnije ugroze njihov gol, a jedinu i najbolju šansu domaćin je imao u 43. minutu kada je Ostojić odbranio penal Živojinoviću.

Ostojić brani penal

Čim je počelo drugo poluvrijeme još jedan hladan tuš na stadionu “Karadjordje”, kada je agilni Dimić sa pet metara natrčao i glavom je smjestio iza ledja golmana vojvodjana i povećao prednost sandžaklija na 2:0.

Prerano su se ponadali plavi da je sve već riješeno, te je došlo do opuštanja koje je skupo koštalo izabranike Milana Milanovića.

Kazna je ubrzo stigla u 49. minutu, kada je nakon pregledanog VAR-a sudija priznao gol Tomoviću za 1:2.

Samo osam minuta nakon prvog gola, za novosadjane nova šansa koju su iskoristili u 57. minutu kada je Ortiz bio neumoljiv, te je Proleter izjednačio na 2:2.

Umalo novopazarci nisu od gotovog napravili veresiju u 89. minutu, kada je uz pomoć VAR-a sudija poništio gol Proletera koji je postigao ponovo Ortiz, te su plavi ipak sa neriješenim rezultatom došli do prvog boda u ovoj sezoni.

U narednom kolu plavi na gradskom stadionu dočekuju Partizan.

Foto:FK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: