28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sjenica

Sjenica: Odluka o danima žalosti zbog tragične smrti Hamidovića

Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić donio je odluku o proglašavaju dana žalosti na teritoriji Opštine Sjenica zbog tragične smrti Edin Hamidović  iz Sjenice.

Kako stoji u odluci objavljenoj na sajtu Opštine Sjenica za dane žalosti određuju se 13. 14. i 15. avgust 2021.godine.
Dani žalosti obilježavaju se spuštanjem zastava na pola jarbola, odnosno koplja kako na zgradi Opštine Sjenica, tako i na svim javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji Opštine Sjenica.

Za vreme dana žalosti zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima.Elektronski i drugi mediji, kao i sve ustanove dužni su da svoj program prilagode Danima žalosti.

Aktivista, član Stranke pravde i pomirenja (SPP) i urednik fb stranice “Sjenčke novine” Edin Hamidović, usljed ranjavanja sa više hitaca preminuo je sinoć u Kliničkom centru Kragujevac. Iz vozila u pokretu je na Hamidovića u petak naveče, 6. avgusta, na šetalištu u Sjenici, pucao osumnjičeni E.L. iz Sjenice za kojim policija intenzivno traga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, intenzivnom radom, identifikovali su i uhapsili R. Đ. (1985) iz Sjenice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

“On se sumnjiči da je pomogao E. L, osumnjičenom da je 6. avgusta izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom”, saopšteno je 9. avgusta iz PU Novi Pazar.

Predsjednik Stranke pravda i pomirenje (SPP) Muamer Zukorlić je, uz niz teških optužbi, osumnjičenog za ovo ubistvo povezao sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP), dok je lider SDP-a Rasim Ljajić odbacio te optužbe, istakavši da sa indignacijom odbacuje svaku političku konotaciju ovog događaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: